fbpx
0533 391 23 60 info@adanustour.com

Giriş

Kaydol

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Giriş
0533 391 23 60 info@adanustour.com

Giriş

Kaydol

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Giriş

LAPLAND BEYAZ ROTALAR TURU, 3 GECE 4 GÜN, İST, ÇİFTE YILBAŞI

0
997€'DAN BAŞLAYAN
997€'DAN BAŞLAYAN
TUR KODU: ADABİN- KA- FİN- İST - ROV- 408
Beğendiklerime Ekle

Adding item to wishlist requires an account

75

FİNLANDİYA; LAPLAND BEYAZ ROTALAR TURU

ÇİFTE YILBAŞI

   4 GÜN 3 GECE 4* OTELLER

Turizm Güncel - Turizm Haberleri - Turizm Gazetesi

İSTANBUL HAREKETLİ

 997 €’DAN BAŞLAYAN

KAÇIRILMAYACAK CAZİP FİYATLAR

Kalkış noktalarını, tur programını ve fiyata dâhil tüm hizmetleri aşağıdaki satırlarda inceleyebilirsiniz. 

Bilgi ve Rezervasyon İşlemleri İçin Hemen Ara: 05336533503 | info@adanustour.com

TUR KODU: ADABİN- KA- FİN- İST – ROV- 409

TUR DETAYLARI

UÇUŞ DETAYLARI ( TIKLAYIN)

GİDİŞ Uçuş No: FH811 (Free Bird Havayolları)
Kalkış: Istanbul – Tarih: 29 Aralık 2023 – Saat: 09:00 – Varış: Rovaniemi – Tarih: 29 Aralık 2023 – Saat: 12:00.

DÖNÜŞ Uçuş No: FH812 (Free Bird Havayolları)

Kalkış: Rovaniemi – Tarih: 01 Ocak 2024 – Saat: 14:30 – Varış: Istanbul – Tarih: 01 Ocak 2024 – Saat: 19:35

 

BU TUR İÇİN DİĞER TARİH VE FİYAT SEÇENEKLERİ ( TIKLAYIN)

Oteller Tur Adı Tarih Anons Fiyatı
2 Kişilik Oda Tek Kişi
İndirimli
2 Kişilik Oda Tek Kişi
Tek Kişi Extra Yatak Çocuk
(4*) THY İLE BEYRUT4*Parisian Hotel vb Türk Havayollaarı ile 3 Gece 4 Gün Beyrut 24/08/23-27/08/23 699 EUR 699 EUR 849 EUR 699 EUR 0 – 2 : 150 EUR
2 – 12 : 699 EUR
(4*) THY İLE BEYRUT 5* Crowne Plaza vb. Türk Havayolları ile 3 gece 4 Gün Beyrut 24/08/23-27/08/23 749 EUR 749 EUR 919 EUR 749 EUR 0 – 2 : 150 EUR
2 – 12 : 749 EUR
(4*) THY İLE BEYRUT4*Parisian Hotel vb Türk Havayollaarı ile 3 Gece 4 Gün Beyrut 21/09/23-24/09/23 599 EUR 599 EUR 749 EUR 599 EUR 0 – 2 : 150 EUR
2 – 12 : 599 EUR
(4*) THY İLE BEYRUT 5* Crowne Plaza vb. Türk Havayolları ile 3 gece 4 Gün Beyrut 21/09/23-24/09/23 649 EUR 649 EUR 819 EUR 649 EUR 0 – 2 : 150 EUR
2 – 12 : 649 EUR
(4*) THY İLE BEYRUT4*Parisian Hotel vb Türk Havayollaarı ile 3 Gece 4 Gün Beyrut 26/10/23-29/10/23 549 EUR 549 EUR 699 EUR 549 EUR 0 – 2 : 150 EUR
2 – 12 : 549 EUR
(4*) THY İLE BEYRUT 5* Crowne Plaza vb. Türk Havayolları ile 3 gece 4 Gün Beyrut 26/10/23-29/10/23 599 EUR 599 EUR 769 EUR 599 EUR 0 – 2 : 150 EUR
2 – 12 : 599 EUR
(4*) THY İLE BEYRUT4*Parisian Hotel vb Türk Havayollaarı ile 3 Gece 4 Gün Beyrut 23/11/23-26/11/23 549 EUR 549 EUR 699 EUR 549 EUR 0 – 2 : 150 EUR
2 – 12 : 549 EUR
(4*) THY İLE BEYRUT 5* Crowne Plaza vb. Türk Havayolları ile 3 gece 4 Gün Beyrut 23/11/23-26/11/23 599 EUR 599 EUR 769 EUR 599 EUR 0 – 2 : 150 EUR
2 – 12 : 599 EUR

NOT

LÜBNAN’IN MEVCUTTAKİ EKONOMİK DURUMLARINDAN DOLAYI, İLGİLİ TURUMUZA KATILACAK YOLCULARIMIZIN YANLARINDA $ BULUNDURMALARINI; TURA KATILIM SIRASINDA GETİRMEMELERİNİ ÖNEMLE RİCA EDERİZ.

LÜBNAN’DA YAPILACAK TÜM HARCAMALARIN NAKİT $ İLE YAPILMASI, KREDİ KARTI KULLANILMAMASI HUSUSUNU ÖNEMLE HATIRLATMAK İSTERİZ.

 

PAKET/EK HİZMET FİYAT BİLGİSİ

TARİH OTEL İki Kişilik Odada Kişibaşı   Tek Kişilik Oda Tek Çocuk (02,00 – 11,99 Yaş) 2 Çocuk (02,00 – 11,99 Yaş) Bebek(00,00 – 1,99 Yaş)  
29 Aralık 2023 | 01 Ocak 2024 4* Park Hotel 997,00 EUR   1.342,00 EUR 947,00 EUR 1.894,00 EUR  
29 Aralık 2023 | 01 Ocak 2024 Butik Mustaparta Otel 1.097,00 EUR   1.487,00 EUR 1.047,00 EUR 2.094,00 EUR  

TUR FİYATLARI VE REZERVASYON DURUMU TUR AFİŞE EDİLDİĞİ AN GEÇERLİDİR. KADEMELİ FİYATLANDIRMA SÖZ KONUSUDUR, GÜNCEL DURUMU ADANUS TUR’A SORUNUZ.

ADANUS TUR YURTİÇİ – YURT DIŞI PAKET TUR SATIŞ SÖZLEŞMESİ ( TIKLAYIN)

FİYATA DAHİL VE HARİÇ SERVİSLER

DAHİL SERVİSLER ( TIKLAYIN)

DAHİL OLMAYAN SERVİSLER ( TIKLAYIN)

*150 TL Yurt dışı çıkış fonu (Seyahat tarihi öncesinde ilgili bankalara veya havalimanı Harç Pulu bankosuna yatırılmalıdır.), 

*Vize ücreti ve hizmet bedeli (160 Euro İstanbul / 180 Euro Ankara-İstanbul)

*İç hat bağlantı bileti

*Öğle ve akşam yemekleri

*Her türlü kişisel harcamalar ve otel ekstraları

*Fiyata dahil hizmetlerde belirtilmemiş müze ve ören yerleri girişleri

*Covid-19 Seyahat & Sağlık Sigortası 

*Şoför tipleri 5-10 Euro / kişi başı (isteğe bağlı)

ÖNEMLİ HUSUSLAR

ÖNEMLİ NOTLAR VE GENEL ŞARTLAR (TIKLAYIN)

-Tur organizasyonumuz Adanus tur ve Bin Rota(ACENTA) işbirliği ile gerçekleşmektedir, diğer seyahat acentaları misafirlerinin de katılımı muhtemel olacaktır. Bu gibi durumlarda, Adanus Tur misafirleri Adanus Tur sorumluluğundadır.

-Finlandiya’da resmi otel yıldız sistemi bulunmadığından otellerimizdeki yıldız değerleri tarafımızdan dünya standartları temel alınarak verilmiştir.

-Bölgede havanın geç aydınlanıp erken kararmasından dolayı bazı aktiviteler hava karanlıkken yapılabilmektedir.

-İlgili ülkeye giriş koşulları pandemi şartlarına bağlı olarak değişmektedir. Güncel prosedür tur öncesi tarafınıza iletilecek olup, doğacak olası sorunlardan acentemiz sorumlu değildir.

-Tur Programımız belli bir katılım şartı ile düzenlenmektedir. Gezi için yeterli katılım sağlanamadığı takdirde, son iptal bildirim tarihi tur kalkışına 20 gün kaladır. Katılım yetersizliği nedeniyle İptal edilen tur operasyon aracılığı ile tarafınıza bildirilecektir.
Tur programında isim belirtilmeden sadece kategori bilgisi verildiği ve/veya aynı destinasyon için seçenekli bulunduğu durumlarda otel(ler) gezi hareketinden 48 saat önce acentemiz tarafından bildirilecektir.
 
-Bu fiyat listesi ve program yeni bir fiyat listesi çıkana kadar geçerlidir.
 
-T.C. yeşil pasaportu ile seyahat edecek misafirlerimizin, eğer pasaportlarının alınış tarihi 10 yıldan eski ise; pasaportlarını yenilemeleri gereklidir. Aksi halde gidecekleri ülkeye kabul edilmeyebilirler ve/veya Türkiye’den havayolu firması tarafından uçuşları gerçekleştirilmeyebilir. Böyle bir durumda sorumluluk yolcuya aittir, hiçbir şekilde sorumluluk yüklenemez.
 
-Yırtık, yıpranmış, ıslanmış ve/veya benzeri tahribat(lar)a uğramış pasaportlar nedeniyle ziyaret edilecek ülke sınır kapısında gümrük polisi ile sorun yaşanmaması adına; anılan pasaportların yenilenmesi gerekmektedir. Aksi durumda sorumluluk yolcuya aittir.
Tüketiciler bu şartları kabul ederek tura kayıt yaptırmışlardır.
 
-Misafirin rezervasyonunu iptal ettirmesi ve/veya ilgili tura dahil olmaması/olamaması durumunda veya  ilgili turu yetersiz katılım veya başka bir sebeple tur başlangıç tarihinden 31 gün önce iptal ederse, sigortaya ödenen harç ve benzeri tutarlar haricinde kalan tutarı iade alabilir.
 
-Uçağın ineceği şehre göre parkurlarda değişiklikler olabilir. Uçak tipi ve saatinin değişmesi mümkün olup, bu durum sözleşme anında bildirilmiş ve YOLCU SAAT DEĞİŞİKLİĞİ RİSKİNİ KABUL EDEREK TURU SATIN ALMIŞTIR.
-3 kişilik odalar, otellerin müsaitliğine göre verilmektedir. 3 kişilik odalarda ilave yatak uygulaması olup, 3. yatak standart yataktan küçüktür. 3 kişilik odalarda 3 ayrı yatak garantisi verilememekte olup, otel(ler)de buna uygun oda olması durumunda, müsaitliğe göre, otel tarafından blokaj yapılmaktadır.

-Finlandiya’da resmi otel yıldız sistemi bulunmadığından otellerimizdeki yıldız değerleri tarafımızdan dünya standartları temel alınarak verilmiştir.

-Bölgede havanın geç aydınlanıp erken kararmasından dolayı bazı aktiviteler hava karanlıkken yapılabilmektedir.

Otellere giriş saati en erken 15.00’dir.

-Üç kişilik odada konaklama müsaitliğe bağlıdır. Üçüncü kişi için açılır-kapanır ek yatak verilir. Bu yatak tipi standart yataklardan küçüktür.

-Kimi otellerde iki ayrı yataklı oda bulunmaması durumunda çift kişilik yataklı bir oda verilebilir. Çift kişilik yatak bulunmaması durumunda da iki ayrı yataklı bir oda verilebilir.

-Tek kişilik odalarda yatak tipi tek kişiliktir. Çift kişilik yataklı oda müsaitlik doğrultusunda verilebilir.

-Kimi oteller check-in esnasında kredi kartınızdan olası harcamalarınız adına belli bir miktar bloke edebilir.

-Turlarımızda kullandığımız otellerde yapılan rezervasyonlar grup rezervasyonu olup, alınacak kahvaltılar farklı bir salonda gruba özel olarak verilebilir ve standart otel kahvaltısından farklı olabilir.

-Programda belirtilen oteller “ve benzeri” dir. Kesin otel bilgisi tur kalkış tarihinden önce bildirilecektir.

– Turumuza bebek yolcu kabul edilmemektedir.
-Çocuk indirimleri sadece 2 yetişkin yanında konaklayan çocuklar için geçerlidir.
-Otellerde sunulan kontinental kahvaltıdır, Türk kahvaltısı değildir. Kontinental kahvaltı; tereyağı, reçel veya bal, ekmek, çay veya kahve ile meyve suyundan oluşmaktadır.
Grup kahvaltıları ayrı bir salonda servis edilebilir.
Rezervasyon/kayıt esnasında, seyahat edilecek pasaportta geçen isim-soyisim, doğum tarihi, pasaport numarasının bildirilmesi ve sisteme girilmesi gerekmektedir. Uçak biletleri bu bilgilere göre kesilmektedir. Hatalı bilgilerden oluşacak uçak bileti iptal veya değişikliklerinin ceza bedelleri misafirin sorumluluğundadır.
Misafirlerimizin temin etsin ya da etmesin, muhakkak tur tarihinden bir gün önce başlayan ve tur tarihinden bir gün sonrası sona eren bir yurtdışı seyahat ve sağlık sigortasının olması ve ilgili sigorta poliçesini yanlarında bulundurma zorunluluğu vardır.
 
-Seyahat sigortalarını yanlarında bulundurmayan misafirlerimize ilgili ülke polisi tarafından para cezaları verilebilmektedir. Seyahat sigortasını yanında bulundurmadığı için ilgili ceza ile karşılaşılması durumunda sorumluluk misafirlerimize aittir.
-Ülkeler arası diplomatik ilişkilerden kaynaklı olmak üzere, bazı ülkelere giriş-çıkış yapılmış olması başka bir/birden fazla ülke açısından vize alınamaması ya da sınır kapısından girilememesi durumunu sonuçlanabilmekte olup, bu durum Adanus tur’un hakimiyet alanında olmadığından bu gibi bir durumda sorumluluğu bulunmadığı tarafların kabulündedir.
-Ziyaretin gruba ekonomi ve süre faydası sağlaması amacı ile yol güzergahı üzerinde yapılan turlara, katılmak istemeyen misafirlerimiz, yakın bir tesiste ekstra ödemeli tur bitene kadar grubu beklemeyi kabul eder. Gezi bitiminde otobüsümüz bu misafirlerimizi alacak ve gezimiz devam edecektir.
-Panoramik şehir turları şehirlerin tanıtımı için düzenlenen gezilerdir. Şehir turları ve ekstra ödemeli turlar, içeriği değişmemek şartıyla farklı günlerde düzenlenebilir veya hava durumuna bağlı olarak gerçekleşmeyebilir. Bu durumda olabilecek en uygun alternatifi ACENTE misafirlerimize sunmakla yükümlüdür.
 
 
-Ekstra turlar minimum 20 kişi katılım şartı ile düzenlenmektedir. Yeterli çoğunluk sağlanamadığı takdirde ekstra ödemeli turlar yapılamayabilir ya da fiyat değişikliği olabilir.
-Programlarımızdaki uçak yerleri toplu olarak grup adına satın alınan koltuklar olup, gidiş-dönüş tek bilet olarak düzenlenmektedir. Gidiş uçuşunun kaçırılması ve/veya kullanılmaması durumunda, dönüş uçuşu da otomatik olarak yanabilir. İlgili durumda havayolu firmasının kuralları geçerlidir.
-Uçuşlarda oluşabilecek son dakika rötarları ve kapı değişiklikleri havaalanlarında sesli anons edilmekte ve alandaki bilgi panolarında/ekranlarında gösterilmektedir. Bu bilgiler kişiler tarafından takip edilmelidir. Böyle bir durumdan veya kişisel sebeplerden uçuşun kaçırılması durumunda, misafirin yeni biletini (bir önceki maddeye göre, eğer gerekirse gidiş-dönüş bilet olarak) kendisinin ödeyerek temin etmesi gerekmektedir. Ayrıca, grubun gidişini kaçırmış olmasından ötürü ilk günkü programı kısmen ya da tamamen kaçırabilir; bu durumda sorumluluk misafire aittir. Bununla birlikte, gruptan farklı bir uçuşla ilgili şehre/ülkeye gidilmesi durumunda, alan-şehir ya da alan-otel transferi misafirin sorumluluğundadır.

-Uçak biletleri pasaportunuzda geçen isim/soy isim, doğum tarihi, T.C. kimlik numarası ve pasaport detaylarına göre kesilmektedir. Bu bilgilerin acentemize hatalı bildirilmesi durumunda acentemizin bu konuda herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.

-Havayolu dolayısı ile olabilecek uçuş iptallerinden, uçuş saatleri ile parkur değişikliklerinden ve fiyat artışlarından acentamız sorumlu değildir.

-Türkiye çıkışlı uçuşlarda bagaj hakkı istisnai durumlar dışında 1 parça/20 kg ile sınırlıdır. Bu ağırlık uçak firması ve gidilecek ülkeye göre değişkenlik gösterebilir.

-Kimi hava yolları grup rezervasyonlarında online check-in ve koltuk seçimine izin vermemektedir. Misafirlerimizin koltuk isteklerini (Müsaitliğe göre) check-in esnasında kontuar yetkilisine belirtmeleri gerekmektedir. Bazı hava yollarında gruba özel koltuk blokajı yapılmaktadır. Yan yana veya daha önde oturmak isteyen misafirlerin havalimanında check/in kontuarında işlem yaptırması gerekmektedir.

-İç hat bağlantı almak isteyen misafirlerin acentamıza başvurması gerekmektedir. Uçak biletlerinin bağlantılı olarak kesilmesi için iç hat uçuşun acentamızdan alınması gerekmektedir. İç hat uçuşunu misafirlerimizin kendileri almaları durumunda, uçuşlar bağlanamayacağından olası bir uçuş gecikmesi halinde ana uçuşa yetişilemezse hava yolları ve acentamızın bu konuda bir sorumluluğu bulunmamaktadır.

-Grup biletlerinden gidiş uçağına binilmediği/kullanılmadığı durumlarda dönüş uçuşu havayolu sistemi tarafından otomatik olarak iptal edilmektedir.

-Gidilecek ülkelerdeki iç/dış hat uçuşlarında bagaj hakları havayollarına göre değişkenlik göstermektedir. Bu uçuşlarda bagaj taşıma ücretli olabilmektedir.

-Tüm havayollarının, uçuş günü ve saati ile ilgili değişiklik yapma hakkı olduğu gibi bagaj taşıma kurallarını acente/yolcu bildirmeksizin değişiklik yapma hakkı bulunmaktadır. Ekstra bagaj taşıma ücretleri misafirlere aittir.

-Uçak biletlerini kendileri alarak (Acentemizin uçak bileti hariç kayıt almayı kabul etmesi halinde) tura katılan misafirlerimizin, grup ile aynı uçuşları kullanmadıkları takdirde havalimanı-otel-havalimanı transferlerini kullanamayacakları gibi şehir turu veya diğer turlara da katılamayabilirler. Misafirlerin bu durumda grubun oteline ulaşımları kendi sorumluluklarındadır.

-Bazı ülkeler artan güvenlik unsurları nedeniyle cep telefonu ve laptop gibi elektronik aletleri güvenlikte açmanızı isteyebilir. Şarjı olmayan cihazları uçağa almayabilir ve bu cihazları ayrı bir güvenlik prosedüründen geçirebilir.

-Uçak biletlerini milleri ile upgrade ettirmek isteyen misafirlerimiz, ancak biletleri kesildikten sonra ilgili havayolu firmasının ilgili uçuşunda müsaitlik olduğu takdirde upgrade işlemlerini gerçekleştirebilirler. Programlarımızdaki uçak yerleri grup sınıfından olduğundan, istenen bileti müsaitlik olması durumunda upgrade ettirmeden önce, havayolu firmasının belirteceği tutarda farkın ödenip; biletin grup sınıfından upgrade edilebilecek ekonomi sınıfına geçirilmesi gerekebilir. Bu durumda oluşacak fiyat farkı misafirin sorumluluğundadır.
 
-Programlarımızdaki grup biletleri, turun hareketinden birkaç gün önce kesilir.

-Yerel otoriteler tarafından gezilmesine, gidilmesine herhangi bir sebeple izin verilmeyen/verilemeyen gezi ya da turlar yapılmaz. Bu gezilerin ya da turların yapılamamasından acentemiz sorumlu değildir. Programda belirtilen turlar panoramik olarak yapılacak olup, herhangi bir ören yeri/müze giriş ücreti fiyatlara dahil değildir.

-Cep telefonlarınızı yurtdışında kullanabilmek için Türkiye’den ayrılmadan önce, hattınızın yurtdışı aramalarına/aranmalarına açık olup olmadığını, GSM operatörü firmanızdan kontrol etmeniz gerekmektedir.
-Seyahatiniz süresince kullandığınız ulaşım araçlarından ve konakladığınız otellerden kısa süreli ya da tamamen ayrılırken, lütfen eşyalarınızı eksiksiz aldığınıza emin olunuz. Tur sırasında unutulan, kaybolan, çalınan eşyalardan sorumlu değildir.
 
-80 yaşın üzerindeki misafirlerimiz için sigorta yapılamamaktadır. 70 yaşın üzerindeki misafirlerimize yapılacak sigortalarda sür prim farkı çıkmaktadır. Satış temsilcimiz bilgi verecektir.
-ACENTE mücbir sebepler oluştuğu veya gerek gördüğü durumlarda programın içeriğini bozmadan şehirlerin programdaki sırasını ve/veya uçulacak olan havayolu firmasını değiştirebilir.
-18 yaşından küçük çocuklar annesi ile seyahat ediyorsa babasından, babası ile seyahat ediyorsa annesinden, üçüncü bir kişi ile seyahat ediyorsa hem annesinden, hem babasından muvafakatname almak zorundadır. Muvafakatname olmaması sebebi ile uçuşun gerçekleşmemesi durumunda sorumlu tutulamaz.
Genel şartlar  ‘Tur Broşürü’ nün  ve ‘Tur Kayıt Sözleşmesi’nin ayrılmaz bir parçasıdır, bağımsız düşünülemez.

ÖNEMLİ ! İPTAL ŞARTLARI (TIKLAYIN)

İptal Şartları

*Tur Programımız belli bir katılım şartı ile düzenlenmektedir. Gezi için yeterli katılım sağlanamadığı takdirde, son iptal bildirim tarihi tur kalkışına 30 gün kaladır. Katılım yetersizliği nedeniyle İptal edilen tur Seyahat acentası tarafından bildirilecektir. Tur iptali durumunda iade hakkı saklı tutularak muadil tur önerilecektir. Ancak mücbir sebepler ile iptal edilen turlarda ileri bir tarihte kullanım hakkı saklı tutularak katılımcıya iade hakkı tanınmaz.

*Katılımcı, Turun başlamasına 30 gün kalaya kadar iptal talep edebilir ve ödediği ücretin tamamı kendisine iade edilir. Turun başlamasına daha az süre kalan iptal taleplerinde ücret iadesi yapılmaz. Ancak katılımcı, tur dönemine denk gelen mutat iştigaline engel rahatsızlıkları durumunda, devlet hastanelerinden alacağı resmi raporu ibraz ederek veya 1. Derece akrabalarının cenazelerini belgelemesi koşuluyla, iade hakkına sahiptir.

SIKÇA SORULAN SORULAR & ÖNEMLİ BİLGİLER (TIKLAYIN)

Lapland Turu çocuklar için uygun bir tur mudur? Tüm Dünya’dan her sene bu dönemlerde aileleriyle birlikte yüz binlerce çocuk misafir gelmektedir. Bunun sebebi Noel Baba ile tanışmaları ve başka yerde yaşaması zor deneyimler olan Ren Geyiği ve Husky’ler ile vakit geçirme şansları başlıca sebepleri olarak sayabiliriz.

Havanın soğuk olması seyahati ne kadar etkilemektedir? Hava sıcaklığı çok düşük ve devamlı kar üzerinde olacağınızdan buna göre kendi kıyafetlerinizi getirmeniz gerekir fakat yapacağınız aktivitelerde sizlere özel termal kıyafetler verilecek olup bunlarla soğuk havadan etkilenmeyeceksiniz.

Kuzey ışıklarını görme garantimiz var mı? Kuzey ışıkları bir doğa olayı olduğundan hiçbir şekilde bu ışıkları görme garantisi olamaz fakat tur tarihimiz Kuzey Işıklarının en sık görüldüğü aylardan olduğundan şanslı olduğumuzu söyleyebiliriz.

Sağlık: Bölgelerin iyi restoranlarında yiyeceğimiz öğle yemeklerinde ve akşam yemeklerinde sağlığınızı olumsuz şekilde etkileyecek bir sorunla karşılaşacağınızı düşünmüyoruz. Gezi boyunca musluk suyu içmemenizi yalnızca ilk kez sizin tarafınızdan açılacak şişe suyu tüketmenizi öneriyoruz. Ülke girişlerinde ve yurda dönüşlerde güncel aşı / PCR kurallarına uyulmalıdır.

Gezi Zamanlaması: Finlandiya kar ve buz ile ünlenmesine karşın yaz ayları sıcak ve güneşli geçmektedir. Hatta zaman zaman ilkbahar ve sonbahar da umulduğundan daha sıcak geçmektedir. Finlandiya esas karlı ve buzlu zamanını Kasım’dan Mart’a kadar süren kış döneminde yaşar. Bu dönemde sıcaklıklar –20°C’ye kadar düşebilir. Ülkenin kuzey kesimlerinde bu süre Ekim’den Mayıs ortasına kadar uzayabilir. Finlandiya’da yaz ortasında güneş neredeyse hiç batmaz.

Uçuş Süreleri: İstanbul-Rovaniemi yaklaşık 4 saat 10 dakika, Rovaniemi-İstanbul 4 saattir.

Para Birimi: Euro

Saat Dilimi: Türkiye ile Finlandiya arasında 1 saat fark bulunmaktadır. Türkiye, Finlandiya’dan bir saat ileridedir.

Telefon Kullanımı: Tüm cep telefonu operatörleri eğer telefonunuz uluslararası dolaşıma açıksa kullanılabilmektedir.

Kıyafet ve Gerekli Eşyalar: Finlandiya kışın oldukça soğuk olmaktadır. Bunun için yanınıza kalın bir mont / palto, yün kazaklar, polar, kalın pantolonlar, yün ya da polar eldiven, başlık ve atkı almanızı öneririz. Bunun dışında kar gözlüğü, güneş kremi, olası gürültüye karşı kulak tıkacı, fotoğraf makinesi, video kamera ve bunların şarj aletleri ve yedek hafıza kartları da getirebilirsiniz. Katıldığınız ekstra turlardaki gerekli olan özel kıyafetler tura katılacağınız gün tarafınıza verilecektir.

Yemek Kültürü: Fin yemekleri, tadanlara büyük lezzet keyfi yaşatır. Bu kentte vejetaryen, deniz ürünleri, et yemekleri ve her türlü lezzet tüm damak tatlarına göre hazırlanır. Cafe, bar, kulüp ve çok sayıda diğer mekânlar müşterilerine her türlü içeceği sunar.

Elektrik: Finlandiya’da elektrik 220/230 volttur ve C tipi ikili ince yuvarlak ve F tipi ikili kalın yuvarlak prizler kullanılmaktadır.

Alışveriş: Özellikle Santa Claus Village gezisinde hediyelik eşya, yöresel ürünler ve şarap alışverişi yapabilirsiniz.

KATILIM ŞARTI 

Bu gezimiz, en az 20 kişi katılım şartı ile düzenlenmektedir.  Yeterli katılım sağlanamadığı takdirde, son iptal bildirim tarihi tur başlangıcının 20 gün öncesidir. Katılım yetersizliği nedeniyle iptal edilen tur, acenteniz aracılığı ile tarafınıza bildirilecektir.

VİZE     

Türk vatandaşlarının, Finlandiya’ya seyahat edebilmek için Schengen vizesine başvurmaları gerekmektedir. Schengen vizesi, turistik amaçla ve kısa süreliğine Finlandiya’ya giden kişilere verilir. Schengen vizesi, Schengen ülkelerinde ve 180 gün içinde 90 gün geçerlidir.

-Yeşil pasaport sahibi misafirlerimizin pasaportlarının süresi dolması durumunda soğuk damga ile uzatma yapmamalarını ve yenilemelerini tavsiye ediyoruz. Uzatma yapılan pasaportlar bir çok ülkede kabul görmemektedir. Acentamızın bu hususta bir sorumluluğu bulunmamaktadır.

Yurt Dışı çıkış fonu ücreti fiyatlarımıza dahil değildir. Çıkış harcının yolcular tarafından ödenmesi gerekmektedir.

-Seyahat bitiş tarihinden itibaren 6 ay geçerli ve 10 yıldan eski olmayan pasaportunuzun olması gerekmektedir.

Türk vatandaşı olmayan ya da çifte vatandaşlığı olup da diğer ülke pasaportunu kullanarak tura katılacak olan misafirlerin; seyahat edilecek ülkenin, kullanacakları pasaporta uyguladığı vize prosedürünü ilgili konsolosluklara bizzat danışmaları gerekmektedir. Acentemizin doğacak olumsuzluklardan dolayı herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.

-Farklı bir ülkede oturum izni bulunan misafirlerin vize durumlarını, bağlı bulundukları konsolosluklara bizzat danışmaları gerekmektedir. Acentemizin doğacak olumsuzluklardan dolayı herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.

-Yırtılmış, yıpranmış veya benzeri tahribatlara uğramış pasaportlar ile seyahat edilememektedir.

-Evlilik sebebiyle soyadı değişen misafirlerin, evliliğin üzerinden 3 aydan fazla süre geçtiyse pasaportunu değiştirmesi gerekmektedir. Ülkeden çıkış ve ilgili ülkelere giriş kuralları tamamen pasaport polisi insiyatifindedir.

-Yırtık, yıpranmış, ıslanmış ve/veya benzeri tahribata uğramış pasaportlar nedeniyle ziyaret edilecek ülke sınır kapısında gümrük polisi ile sorun yaşanmaması adına; anılan pasaportların yenilenmesi ve T.C. vatandaşlarına vize uygulayan bir ülke ise ilgili vizenin yeni pasaportta olması gerekmektedir. Aksi durumda sorumluluk yolcuya aittir.

-18 yaşından küçük misafirlerimiz tek başlarına ya da yanlarında anne ya da babadan sadece biri ile seyahat ederken ülke giriş-çıkışlarında görevli polis memurunca anne-babanın ortak muvafakatini gösterir belge sorulması ihtimali olduğundan; 18 yaş altı misafirlerimizin ve anne-babalarının bu konuda hassasiyet göstermelerini tavsiye ederiz.

Çocuk indirimleri 2 yetişkin yanında kalan ve fiyatlandırma bölümünde belirtilen yaş grubuna uyan tek (1) çocuk için geçerlidir.

-Tur programında dahil olan hizmetlerden otelde alınan kahvaltılar, bulunulan ülkenin kahvaltı kültürüne uygun olarak ve genelde kontinental kahvaltı olarak adlandırılan tereyağı, reçel, ekmek, çay veya kahveden oluşan sınırlı bir menü ile sunulmakta olup, gruplar için gruba tahsis edilmiş ayrı bir salonda servis edilebilir.

PARA BİRİMİ     EURO

Euro (EUR)  bulundurmanızda fayda vardır.

SAAT DİLİMİ     

Türkiye ile Finlandiya arasında 1 saat fark bulunmaktadır. Türkiye, Finlandiya’dan bir saat ileridedir.

TELEFON KULLANIMI    

Cep telefonu hattınız uluslararası aramalara (roaming) açık ise kullanılmaktadır.

KIYAFET VE GEREKLİ EŞYALAR  

Finlandiya kışın oldukça soğuk olmaktadır. Bunun için yanınıza kalın bir mont / palto, yün kazaklar, polarlar, kalın pantolonlar, yün ya da polar eldiven, başlık ve atkı almanızı öneririz. Bunun dışında kar gözlüğü, güneş kremi, olası gürültüye karşı kulak tıkacı, fotoğraf makinesi, video kamera ve bunların şarj aletleri ve yedek hafıza kartları da getirebilirsiniz. Katıldığınız ekstra turlardaki gerekli olan özel kıyafetler tura katılacağınız gün tarafınıza verilecektir.

YEMEK KÜLTÜRÜ           

Fin yemekleri, tadanlara büyük lezzet keyfi yaşatır. Bu kentte vejetaryen, deniz ürünleri, et yemekleri ve her türlü lezzet tüm damak tatlarına göre hazırlanır. Kafeler, barlar, kulüpler ve çok sayıda diğer mekânlar müşterilerine her türlü içeceği sunar. 

ELEKTRİK           

Elektrik prizleri Türkiye ile aynıdır.

ALIŞVERİŞ         

Şehir merkezlerinde bulunan alışveriş merkezleri ve hediyelik eşya satan küçük tezgahlardan alışveriş imkânı bulunmaktadır.

ÖNEMLİ NOTLAR            

Geçerli pasaportun olması ve/veya vize alınmış (vize gerekli destinasyon/pasaport için) olması, ülkeye giriş yapılabileceği anlamına gelmemektedir. Pasaport polisinin sizi ülkeye sokmama yetkisi vardır. Bu durumdan Acente sorumlu değildir, sorumluluk yolcuya aittir.

Acente, hava yolu ile yolcu arasında aracı kurum olup, 28.09.1955 Lahey Protokolü’ne tabidir. Tarifeli ve özel uçuşlarda rötar riski olabilir veya mevcut gezi ve uçuş öncesinde saatler değişebilir. Acente, bu değişiklikleri en kısa sürede bildirmekle yükümlüdür. Yolcularımız uçuş detaylarının değişebileceğini bilerek ve kabul ederek turu satın almışlardır. 0-2 yaş arası çocuklar alan vergisi ve alan hizmetleri bedeli ödemezler

Tur paketine dahil olan panoramik şehir turları, şehirlerin genel tanıtımı için düzenlenen ve araç içinden rehber anlatımıyla panoramik olarak yapılan müze, ören yeri girişlerini içermeyen en fazla 2-3 saatlik turlardır. Panoramik turlar, programda belirtilen diğer turlar da dahil olmak üzere, tura denk gelen gün ve saatte yerel otoriteler tarafından gezilmesine, girilmesine izin verilmeyen veya herhangi bir etkinlik nedeniyle kapalı yollar sebebiyle gerçekleşmediği takdirde, keza hava şartları nedeniyle turun yapılması imkânsız hale geldiği durumlarda bahse konu turların yapılamamasından Acente sorumlu değildir. Bazı turlar kapalı yollar veya araç girişine izin verilmeyen noktalarda imkanlar dahilinde toplu taşıma veya yaya olarak yapılabilir.

-Tüm misafirler, yukarıda belirtilen maddeleri kabul ederek turun satışını gerçekleştirmiş sayılır.

COVİD 19 KAPSAMINDA ÜLKE GİRİŞ KOŞULLARI (TIKLAMA)

  • Tur kapsamında giriş yapılacak ilgili ülkelerin Covid-19 aşı ve pcr test gereksinimleri hakkında detaylı bilgiye aşağıdaki linklerden seyahat edeceğiniz ülkeleri seçerek kontrol edebilirsiniz. Ülkeler, giriş koşullarını önceden haber vermeksizin değiştirebilmektedir.
  • Tura kayıt olmadan önce ve seyahatinizden hemen önce bu bilgileri kontrol etmeniz gerekmektedir. Tura katılabilmek için ilgili ülkelerin şartlarını kabul etmeniz gerekmekte olup acentamızın bu konuda bir sorumluluğu bulunmamaktadır. 
  • https://www.iatatravelcentre.com/world.php
  • https://www.turkishairlines.com/tr-tr/duyurular/coronavirus-salgini/seyahat-kisitlamalari/

FİNLANDİYA  HAKKINDA ( TIKLAYIN)

Finlandiya  veya resmî adıyla Finlandiya Cumhuriyeti, Kuzey Avrupa’daki bir İskandinav ülkesi. Doğuda Rusya, kuzeyde Norveç ve batıda İsveç’le komşudur. Batıda Botniya ve güneyde Finlandiya körfezlerine kıyısı vardır. Yüzölçümü 338.455 km² ve nüfusu 5,5 milyondur. Helsinki ülkenin başkenti ve en büyük şehridir. Finlerin ana dili olan Fince, yeryüzündeki az sayıda Baltık-Fin dilinden biridir. Finlandiya’nın iklim özellikleri enleme göre değişkenlik gösterir: Güneyde nemli karasal iklim, kuzeyde kutup altı iklimi görülür. Ülke genel olarak tayga biyomuna dahildir. Ayrıca Finlandiya’da 180 binden fazla göl bulunmaktadır.

FİNLANDİYA HARİTASI (TIKLAYIN)

Finlandiya haritası stok fotoğraflar | Finlandiya haritası ...

BANKA HESAPLARI

BANKA HESAPLARI ( TIKLAYIN)

TUR PROGRAMI
1. GÜN l İSTANBUL – ROVANİEMİ – TORNİO

İstanbul Havalimanı Dış Hatlar gidiş terminalinde siz değerli konuklarımızla saat 06.00’da buluşma. Bilet, bagaj ve pasaport işlemlerimiz ardından saat  09.00’da Freebird Havayolları’nın FH 811 özel sefer sayılı uçağı ile Rovaniemi’ye hareket ediyoruz. Rovaniemi’ye yerel saat ile 12.20’de varışımız ardından özel aracımız ile Santa Claus Köyü’ne hareket ediyoruz. 2008 yılından beri seyahat severlerin mutlaka seyahat edilmesi gereken yerler listesinde ilk 10’da yer alan Santa Clause Köyü’nde, Noel Baba ile tanışarak onunla fotoğraf çektirme ve Noel Baba’nın posta ofisinden sevdiklerinize kartpostal gönderme sansına sahip olacaksınız. Aynı zamanda alışveriş için oldukça geniş ve çeşitli mağazalarda serbest zamanınızda birbirinden özel ve farklı hediyeler ile sevdiklerinizi mutlu etme fırsatı yakalayacaksınız. Serbest zamanın ardından Tornio’daki otelimize hareket ediyoruz. Yol üzerinde termal kıyafetlerimizi alacağız( Tulum, bot, eldiven, yün çorap)  Konaklama Tornio’daki otelimizde.

Dileyen misafirlerimiz rehberimizin düzenleyeceği Kuzey Işıkları Avı turuna (35€)  katılabilirler. Şansımız iyi giderse bu büyüleyici doğa olayına tanıklık edebiliriz.

Kuzey Işıkları Avı turu: Kişibaşı 35€

Uçuş No: FH811 (Free Bird Havayolları) – Kalkış: Istanbul – Tarih: 29 Aralık 2023 – Saat: 09:00 – Varış: Rovaniemi – Tarih: 29 Aralık 2023 – Saat: 12:20

2. GÜN l TORNİO

Sabah erkenden alacağımız kahvaltının ardından akşam yemeğimize kadar serbest zaman veriyoruz. Dileyen misafirlerimiz rehberimiz tarafından opsiyonel olarak düzenlenecek Ren Geyiği Çiftliği & Husky Safari turumuza katılabilirler (275 €). Turumuz Ren Geyiği çiftliğine transferimiz ile başlıyor. Bu turda Ren Geyiği çiftliğinde kısa bir Ren Geyiği kızak sürüş deneyimi yaşıyoruz ve “Ren Geyiği Sürüş Sertifikası” alıyoruz,  ardından yanan ateş etrafında geleneksel Laponya çadırı içinde keyifli dakikalar geçireceğiz. Turumuzun devamında Husky çiftliğine transfer olarak sevimli soğuk mevsimin hayvanlarıyla zaman geçiriyor, kendi takımımızdaki Husky köpeklerinin nasıl yönlendirileceğini öğreniyor ve 3km boyunca Husky kızaklarının sürüşünün tadını çıkarıyoruz. Öğle yemeğini alacağımız restoranımızda tamamlayarak Tornio’daki otelimize hareket ediyoruz.

Dileyen misafirlerimiz rehberimizin düzenleyeceği Kuzey Işıkları Avı turuna (35€uro/kişi başı)  katılabilirler. Şansımız iyi giderse bu büyüleyici doğa olayına tanıklık edebiliriz.

Kuzey Işıkları Avı turu: Kişibaşı 35€
Ren Geyiği & Husky Safari Turu (Öğle Yemekli): Yetişkin: 275 €/kişi başı / 4-12 Çocuk: 235 €/kişi başı.

3. GÜN l TORNİO

Sabah erkenden alacağımız kahvaltının ardından tüm gün serbest zaman veriyoruz. Arzu eden misafirlerimizle rehberimizin opsiyonel olarak düzenleyeceği Kar Safarisi Turu (Snowmobile Turu) için Kemi’ye yola çıkıyoruz. Kar safari turumuz, Lapland’e özel kar motorları (snowmobile’lar) üzerinde 1 saatlik süren donmuş Baltık Denizi’nin üzerinde sürüş deneyimi yakalayacağınız. Turumuzun ardından Bölgenin ormanlık alanlarının içine kurulmuş vahşi yaşam parkı Ranua Hayvanat Bahçesine gidiyoruz. Bölge de yaşayan Kutup ayıları, kutup tilkileri, vaşaklar, kar baykuşu ve daha pek çok yırtıcı özel hayvanları göreceğiz. Sonrasında benzerine masallarda rastladığımız içerisinde buzdan heykeller, buzdan yapılan kaydırak, buzdan restoran bulunan Snowexperince 365’ ı gezeceğiz. Dilerseniz buzdan masalarda oturup, içeceklerinizi yudumlayabilirsiniz. Turumuzun ardından otelimize dönüyoruz. Akşam Finlandiya ve İsveç sınırında kurulan bir alanda yılbaşı kutlaması yapacağız. İsveç ile Finlandiya arasında 1 saatlik zaman farkı bulunmaktadır. Öncesinde İsveç saati ile kutlanacak olan yılbaşı sonrasında Finlandiya saati ile tekrar kutlanmaktadır. Yerel sanatçılar, şovlar ve havai fişek gösterileri ile unutulmaz bir yılbaşı programı sizleri beklemektedir.

Snowmobile Turu 1 Saat (1 araçta/2 kişi), Ranua ve Snowexperince Yetişkin: 190 €/kişi başı, Çocuk (04-12 Yaş): 145 €/kişi başı 
Not: (Çocuklar snow mobil turunda, görevlinin snow mobil ile çekeceği bir kızakta bu turu gerçekleştirecekler)

4. GÜN l TORNİO – ROVANİEMİ – İSTANBUL

Otelimizde alacağımız kahvaltımızın ardından havalimanına transfer oluyoruz. Saat 14.30’da Freebird Havayolları’na ait FH 812 özel sefer sayılı uçuş ile İstanbul’a uçuyoruz. Varışımız 19.35’te İstanbul Havalimanı’na olacaktır. Turumuzun sonu. Bir sonraki turumuzda görüşmek üzere…

Uçuş No: FH812 (Free Bird Havayolları) – Kalkış: Rovaniemi – Tarih: 01 Ocak 2024 – Saat: 14:30 – Varış: Istanbul – Tarih: 01 Ocak 2024 – Saat: 19:35

EKSTRA ÖDEMELİ TURLAR ( TIKLAYIN)

445 € yerine 425 €

Ren Geyiği & Husky Safari Turu (Öğle Yemekli)  275,00 €

Snowmobile Turu 1 Saat (1 araçta/2 kişi) & Snowexperince Yetişkin 170,00 €

 

*Çocuk için ücret 360 € yerine 340€ olacaktır.**

Yeterli talep toplanırlarsa Buz Kıran gemisi opsiyonel olarak gerçekleşebilir.

*Turumuza 0-1,99 yaş aralığındaki bebekleri kabul etmiyoruz…

*Finlandiya’da resmi otel yıldız sistemi bulunmadığından otellerimizdeki yıldız değerleri tarafımızdan dünya standartları temel alınarak verilmiştir.

*Bölgede havanın geç aydınlanıp erken kararmasından dolayı bazı aktiviteler hava karanlıkken yapılabilmektedir. Turumuz özellik olarak aktivite turudur. Aktivitelerin günü ve saatleri değişiklik gösterebilir.