fbpx

YURTİÇİ KARNAVAL / FESTİVAL TURLARI

ÇİÇEK FESTİVALİ TURU, BAYINDIR, İZMİR (NİSAN)

ALAÇATI OT FESTİVALİ TURU, ÇEŞME, İZMİR (NİSAN)

PORTAKAL ÇİÇEĞİ KARNAVALI, ADANA

Adana’da nisan ayında portakal ağaçlarının çiçek açtığı ilk hafta karnaval düzenleniyor. 2013 yılından beri yapılan Portakal Çiçeği Karnavalı her sene çok renkli, çok coşkulu geçmektedir.
Türkiye’nin ilk karnavalı olma özelliğine sahip, olan Adana Portakal Çiçeği Karnavalı, sergi, gösterileri ve katılımcıların renkli kostümler giydiği kortej yürüyüşü ile dikkat çekmektedir.

LEZZET FESTİVALİ ADANA

Adana Lezzet Festivali, Adana Lezzet değerlerinin Türkiye ve dünya çapında tanınırlığını sağlamayı ve Adana turizmini geliştirmeyi hedefleyen bir proje olarak, Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın himayesinde, Adana Valiliği’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilmektedir.

Adana Lezzet Festivali, Adana’nın “en” yerel ve “en” geleneksel mutfak kültürünü dünyaya tanıtacak.

Bugüne kadar Anadolu’da gerçekleşen en kapsamlı Lezzet Etkinliği olma iddiasıyla yola çıkan festival, sadece Adana’nın bir birinden nefis lezzetlerini doya doya yemeye imkân tanımayacak, aynı zamanda gastronomi dünyasını Adana’da buluşturacak ve Türkiye genelinde Adana’yı ve Adana lezzetlerini konuşturacak. Adana Lezzet Festivali, uluslararası yıldız isimlerin katılımıyla üç gün boyunca Adana’da bir gastronomi şöleni sunmaya hazırlanıyor.

Adana Lezzetleri, Gastro Şovlar, Atölyeler, Söyleşiler ve çok daha fazlası Adana Lezzet Festivali’nde sizleri bekliyor.

ALAÇATI OT FESTİVALİ, ÇEŞME, İZMİR

Alaçatı doğasının zenginliğini, otlarının çeşitliliğini tanıtmak ve bu otlarla pişirilen geleneksel yemeklerinin kaybolmaması için, 2010 yılından itibaren Alaçatı Ot Festivali düzenlenmektedir.

Alaçatı’yı bahar tazeliğinde yaşayabilmek bir ayrıcalık!  Bu nedenle her bahar, doğanın uyandığı, bin bir çeşit otun çevremizi bezediği bir dönemde bu festivali yapılmaktadır.

Bodrum Acı Ot Festivali, Bodrum yarımadasının ve Türkiye nin en büyük lezzet buluşması olmayı hedefliyor.

Festival süresince Ortakent Köy içinde yer alan iki ana meydan ve ana cadde trafiğe kapatılarak yerli üreticilerin toplayacakları doğal otlar ( Acı Ot, Baldıran, Deli Kenker, Turp, Tilkişen, Ada marulu vbz.) ve yöresel ürünlerin yanı sıra, Bodrum a özel birçok gizli kalmış yöresel tatlar da ziyaretçiler ile buluşacak. Bu lezzetlerden bazıları:

– Deli Kenker Dolması
– Külür
– Çetimek Pidesi
– Havanda İncir – Çetimek
– Mart Mantarı kavurması
– Sakızdırık Köftesi
– İlabada Dolması

Festival süresince Bodrum yarımadasında yerli üreticilerin ürettikleri sütten, çökelek peynirine, zeytinyağından sabuna kadar özenle seçilen tüm doğal ürünler de ziyaretçiler tarafından temin edilebilecek. Ayrıca el işi ve kültürel değeri olan yöresel kıyafet ve hediyelikler de sergilenecek.
Tüm gün boyunca açık olacak festival alanına çeşitli yöresel eğlence ve şovlarda eşlik edecek.

BADEM ÇİÇEĞİ FESTİVALİ, DATÇA, MUĞLA

Bahar ayının müjdecisi, ilk çiçek açan ağaç olma özelliğine sahip olan badem ağacı, mitolojide pek çok efsaneye konu olmuş. Daha yaprakları yeşermeden, sabırsızca açtığı çiçeklerle beyaz bir örtüye bürünen badem; toprağın uyanışı ve baharın gelişini simgelemektedir.

Badem Çiçeği Festivali, Datça’nın bu harika zamanına tanıklık etmek, şehirden biraz uzaklaşıp nefes almak, doğaya dönüp Ege ile Akdeniz’i kucaklayan Datça’nın en özel lezzetlerini deneyimlemek, farklı atölyelerde hoş vakit geçirirken yeni şeyler öğrenmek için müthiş bir fırsat. Datça merkezinde, Palamutbükü ve Hızırşah panayır alanlarındaki el emeği ürünler ve hediyelik eşya stantları, badem ürünleri ve yöresel yemek satışları, çocuk ve yetişkinlere yönelik renkli ve yaratıcı atölyeler, Datça’ya özgü dans gösterileri ve sahne performanslarıyla üç gün sürecek olan festival ziyaretçilere çok çeşitli etkinlikler sunuyor.

Marmaris`in en ucunda bulunan Ege Denizi ile Akdeniz`in sınır noktası Can Yücel`in ismi ve taş evleri ile özdeşleşmiş,  Türkiye’nin önde gelen badem bölgesi Datça, beyazın ve pembenin tüm tonlarına ev sahipliği yapacak görsel bir şölene daha hazırlanıyor.

Binlerce katılımcıyla Türkiye’nin dört bir yanından gelen ziyaretçileri ağırlayacak festival, Datça Yarımadası’nın doğasını, yerel kültürünü ve tarihini ziyaretçilerle paylaşmaya hazırlanıyor.

Datça’daki badem ağaçları, Ocak – Şubat aylarında bembeyaz çiçeklerini açarak baharın gelişini müjdeliyor. Badem çiçekleriyle papatyaların buluştuğu zamanlar Datça’nın en harika zamanları.