1. GÜN l İSTANBUL – BAKÜ
İstanbul Havalimanı Dış Hatlar gidiş terminalinde siz değerli konuklarımızla uçuştan minimum 3 saat önce buluşma. Bilet, bagaj ve pasaport işlemlerini takiben, Türk Havayolları’nın TK332 tarifeli uçağı ile saat: 06:45‘de Bakü’ye a hareket. Yerel saat ile saat: 10:40‘de Bakü Haydar Aliyev Uluslararası Havalimanı’na varış. Pasaport ve bilet işlemlerinin ardından şehir turumuzu yapmak üzere alandan ayrılıyoruz. Bakü şehir turumuza başlıyoruz. Şehir turumuza 2000 Yılında UNESCO Dünya Miras Listesine dahil edilmiş İçeri Şeher (Eski Şehir) ile başlıyoruz. Eski Şehire ulaşmamızın ardından ilk ziyaret noktamız 15. Yüzyılda İbrahim Halilullah tarafından inşa edilmiş Şirvan Şah Sarayı. Ardından 2500 yıllık geçmişe sahip olan Kız Kalesi, Cuma Camii başlıca göreceğimiz eserler arasındadır. Ardından şehir turumuzu Buhara ve Multani Kervansaraylarını görerek tamamlıyoruz. Şehir turumuzun ardından dileyen misafirlerimiz rehberimizin ekstra ödemeli olarak düzenleyeceği Azerbaycan gecesi etkinliğine katılabilirler. Turumuzun sonrasında otelimize transfer. Geceleme Bakü otelimizde.
Öğle Yemeği: Extra olarak alınacaktır.
Akşam Yemeği: Extra olarak alınacaktır.
Para Birimi: Azerbaycan – Manat
2. GÜN I BAKÜ
Sabah otelde alacağımız kahvaltının ardından serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz rehberimizin ekstra ödemeli olarak düzenleyeceği Abşeron Yarımadası turuna katılabilirler . Abşeron Yarımadası’nda gezeceğimiz başlıca yerler arasında Dünyadaki Üç Mecusi (Zerdüşt) Tapınağından biri olan Ateşgah Mimari Kompleksini göreceğiz. Oldukça ilgi çekici olan ve içindeki ateşi yüzyıllardır sönmeyen bu yapı, Mecusi inancına göre belli başlı Hac yerlerinden birisidir. Ateşgah ziyaretimizin ardından ünlü seyyah Marco Polo’nun ‘’Ateş Ülkesi’’ adını yakıştırdığı yanardağı ziyaret edeceğiz. Yanardağ toplamda 65 hektarlık bir alanda var olan ve yer altından çıkan doğalgazın etkisiyle yüzyıllardan beri yanmaya devam etmektedir. Turumuzu tamamladıktan sonra dileyen misafirlerimiz rehberimizin ekstra ödemeli olarak düzenleyeceği Hazar Tekne turuna katılabilirler. Ardından otelimize transferimizi gerçekleştiriyoruz. Geceleme Bakü otelimizde.
Abşeron Yarımadası turu: Kişi başı 70 Euro
Hazar Tekne turu: Kişi başı 50 euro
3. GÜN I BAKÜ
Sabah otelde alacağımız kahvaltının ardından serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz rehberimiz tarafından ekstra ödemeli olarak düzenlenecek Gobustan & Haydar Aliyev Müzesi turumuza katılabilirler. Bakü’nün 70 km. güneyinde yer alan, Azerbaycan’ın arkeolojik eserler bakımından en zengin bölgesi olan ve UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan Gobustan’a doğru yola çıkıyoruz. Hazar Denizi’nin yakınlarında, eski Şirvan yolu üzerinde bulunan Gobustan; açık hava müzesi olarak da adlandırılmaktadır. Burası, tüm dünyada oyma kayalıkları ve resimli taşları ile tarih öncesi Ortaçağ dönemindeki toplum yaşantısı, avcılık, hayvanlar ve bitki örtüsü hakkında önemli bilgiler vermektedir ardından Haydar Aliyev müzesi turumuzu gerçekleştiriyoruz Turumuz sonrasında otelimize transferimizi gerçekleştiriyoruz. Geceleme Bakü otelimizde.
Gobustan & Haydar Aliyev Müzesi turu: Kişi başı 90 Euro
4. GÜN I BAKÜ – İSTANBUL
Sabah otelimizde alınacak kahvaltı sonrası odaların boşaltılması. Rehberinizin belirteceği saate kadar serbest zaman. Ardından, Bakü Haydar Aliyev Uluslararası Havalimanına transfer. Bagaj ve bilet işlemlerinizi ardından Türk havayolunun TK3435 tarifeli uçağı ile saat: 20:50‘de İstanbul’ a hareket. Yerel saat ile saat: 23:05‘de İstanbul Uluslararası Havalimanına varış ve turumuzun sonu.